En lång fredag

– Jaha? Är du klar?

Tanten med rynkig hy also known as en av mina grannar släpper ner sin överfulla tvättkorg, tittar på sitt armbandur och suckar. Det är exakt 11 minuter kvar av min tvättid. Hon har tidigare gått ner och lämnat tvättmedel, sköljmedel och en påse med tvätt. Hon har också släckt lamporna därnere och stängt till dörren. Vill spara el antar jag. Att komma ner i en mörk tvättstuga är det värsta jag vet. Tvättstugan är belägen lika långt under jord som fucking gruvan i Kiirunavaara. Om något händer hör ungefär noll personer vad som försiggår och noll personer kan ringa polisen och man är liksom bortom all räddning. Nu står hon där och ser irriterad ut. 11 minuter för tidigt.

– Hörru du tanten, om du helt felaktigt insinuerar att jag är sen ifrån mitt tvättpass och dessutom suckar DÅ JÄVLAR SER JAG TILL ATT DU SPIKAS UPP PÅ ETT KORS OCH FÅR LIDA HELA LÅNGFREDAGEN LIKT JESUS KRISTUS OCH PÅSKAFTON OCKSÅ OCH PÅ PÅSKDAGEN KOMMER DU INTE ALLS ATT ÅTERUPPSTÅ! skriker jag inte medan jag pekar på henne med ett argt finger.

Jag samlar bara ihop min tvätt, säger Japp! och går.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En lång fredag

  1. hemvändarn skriver:

    …men man vill, jävlar vad man vill;-) tänk att någon gång kunna skita i alla konsekvenser och bara göra!! Känns ändå som man kommer närmare punkten för varje dag, men det känns kanske som en liten overkill att spika upp henne på kors pga tidig ankomst till tvättstugan, men Vafan! Kärringen ska ha! 😉 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s