Hej mormor!

Jag har varit på Mallorca i sommar. Du uttalade det alltid Mallårka utan j. Kommer du ihåg när vi var där tillsammans? Jag var elva och du var bestämd. Mer bestämd än vanligt, så rädd att det skulle hända mig något. Du satt spikrakt i solstolen när jag badade. Du tyckte att det var otäckt för du kunde inte simma. Jag minns att du tyckte det var onödigt att jag hade bikiniöverdel med så små bröst och jag blev jättesur på dig. Minns du mormor? Du köpte ett halsband med mitt namn på den där marknaden och upptäckte sedan att en ficktjuv tagit pengar ur din väska. Du grät och vi åt hamburgare och jag ville så gärna kunna trösta dig mormor men jag visste inte hur så jag var alldeles tyst. Vi klädde upp oss och gick på revy. Jag fick banana split och nya vänner. Du sa att vi inte skulle ta spansk mat utan bara välja sådant från menyn som vi kände igen, annars visste man adrig vad man skulle få för konstigt. Mormor, du var så rolig. Så bestämd, så opåverkbar.

Nu när jag strosade gatorna fram mindes jag allt vi gjorde den där resan. Alla dessa små souvenirbutiker vi gick in i, på mitt outtröttliga initiativ. Strandpromenaden du älskade att gå längs. Vattenparken du lät mig åka till. Alla vykort vi skrev. Den stekta sillen med lök och grädde som du värmde i vårt lilla kök och blockljusen och de vita virkade dukarna du pyntat med första dagen. Jag mindes alla blommor du ville fotografera. Jag tyckte det var så tråkigt att fotografera blommor men vet du vad mormor, nu är jag precis likadan.

En dag trodde jag att jag såg dig. Från ett kafé tyckte jag precis att du gick på andra sidan vägen. Det droppade tårar i espresson mormor men de var för alla fina minnen. Jag har läst dina resedagböcker från Mallorca. Jag blev så glad och varm i hjärtat av att läsa hur mysigt ni hade, du och morfar. Nu övertar jag Mallorca från dig mormor och jag gör det med glädje.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hej mormor!

  1. tove skriver:

    ❤ kärlek

  2. flygkaptenen skriver:

    Fint. ❤ Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s