Fråga frågor

Jag har packat ur och börjat om. Ni vet som en sådan där utflyktsryggsäck som man sällan tvättar men som man ibland vänder upp och ner på för att skaka ur allt skräp. Allt har jag hällt ut, precis varenda litet gruskorn. Börjat om. Fyllt den på nytt. För att packa smart har jag ställt mig en hel mängd frågor.

Vad vill jag göra på dagarna? Hur vill jag känna mig när jag går till jobbet? När jag kommer hem? Hur vill jag tillbringa mina vardagkvällar? Helger? Vad vill jag äta? Ha på mig? Vilka events vill jag delta i? Vem vill jag umgås med?

I svaren står att finna jeans mer sällan och skön bomull oftare, mindre TV-tittande, mer kokta grönsaker trots att Han inte gillar det, ostmackor och kaffe till frukost, mer musik, tidigare sänggående, mindre Facebook och mer frisk luft och inga ja-svar för att någon annan vill.

De här frågorna har varit väldigt bra för att inse hur jag vill leva mitt liv. Inse vad jag egentligen vill om bara jag får bestämma. Jag har också frågat mig vad jag skulle jobba med om jag hade obegränsat med pengar och de svar man då får är ju det man allra helst vill göra. För mig blev det läraryrket, musik och en möjlighet att jobba hemifrån. Två av tre har jag redan. Återstår gör musiken. Man kan inte alltid nå dit man vill men man kan försöka ta ett steg åt rätt håll.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fråga frågor

 1. Björn skriver:

  Viktiga frågor! Livet blir så mycket lättare och roligare att leva ❤️

 2. akiiami skriver:

  Eller hur! ❤

 3. tove skriver:

  ”Leta längtor” fick jag i läxa av min terapeut. För mig världens bästa övning att göra för att hitta tillbska till ”kittlet” det roliga det viktiga det som gör mig glad på riktigt.
  Gör så här:
  1. Tag lämplig låda, burk, kruka el kärl.i lagomt stor storlek. Välj m fördel ngt snyggt så du kan ha det framme å inte måste gömma o glömma undan.
  2. Placera på strategisk plats i hemmet där du ofta ser den o på en plats där den ges lite kredd. Jag hade min på spiselkransen.
  3.a. Stoppa i alla ”längtor” du har i (saker du önskar att du hade mera av i ditt liv.)i kärlet. Det kan tex vara ngt du river ur ett magazin, foton, en vacker gren, ett prospekt på en kurs du vill gå, ett antecknat ord som pirrar, en bok, ett semestermål du suktar över, ett färgprov till sovrummesomt, en bra artikesom engagerade dig, din dikt, en bild på ngt som gav dig en idé om något du vetdu hade gjort annorlunda, en fin färg, ställe du vill bo, skrivet ett lösryckt ord på en pappersbit, ritat ngt, ett gott recept, osv. Saker att må bra av – l ä n g t o r
  3.b. När jag var vidbränd i nedbrunnen fanns det inget i mitt som var kul alls, hade noll längtor. Då utgick jag först ifrån att leta efter saker som ”pirrade till lite”. Tex en bild på en mycket vacker gammadags klätterror, skrev måla mera på en liten lapp, frisk luft på en annan, mindre stress på en trefje….osv
  4. 6 mån senare la jag ut allt innehåll på bordet och utfallet var för mig klockrent. Alla ”längtor”, det jag önskat mig var precis de saker som jag INTE hade i mitt liv vid det tillfället.
  5. Nästa läxa var att så ofta jag som kunde men minst 1ggr göra någon längta. Det som händer när man väl börjar göraman det som är magiskt och viktigt för en är att man bara vill ha och mera göra mera.

  För mig blev resultatet en ny livsdröm, längtan om något annat än det storstadslivet erbjuder. Jag tog tjänsledigt från mitt jobb som modedesigner och har nu efter 2 år en YH examen i ekologiskt trädgårdsmästeri.

  • akiiami skriver:

   Du är en sann inspiration! Du är proffs på att komma åt kärnan, det som är viktigt i livet. Tyvärr krävs ofta en krasch för att lyckas med det. Men visst har man ett nytt tänk och ett nytt liv sen? Kram ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s