En semlighet

Jag äter min första semla för i år och köper den på Brot, ett pâtisserie på Odengatan. Hur fint är inte det ordet. Pâtisserie. Ingenstans gör de så goda semlor som på Brot. Jag frågar vad hemligheten bakom dessa fantastiska bakverk är och man berättar att förutom att man använder sig av de bästa och dyraste råvarorna även anammar en hemlighet med semlor som få vet. Man får aldrig aldrig kyla semlan när den är färdiggjord. Det är därför matvaruaffärernas kyldisksemlor är så torra och det är därför även bagerisemlor kan tyckas torra om man köper dem och sätter in dem i kylen för att äta senare. Jag älskar att få reda på sånt. Mat ska vara gott och ju mer kalorier något innehåller desto godare måste det vara för att det ska vara värt det. Tycker jag alltså.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s