Hos frisören

– Har du barn?

– Nej, inga barn.

– Men du hade sambo va?

– Ja.

– Jahaaaa, men ska ni haa barn då?

Jag tror först att jag hört fel för jag är inte den som vill chitchatta med min frisör och det borde hon komma ihåg. Jag brukar blunda och hoppas på att de inte börjar kallprata. Hatar det. Hon borde dra sig till minnes att jag är just den kunden.

– Alltså, ja visst vill vi ha barn men…

– DET KANSKE ÄR BARN PÅ GÅÅÅÅNG?

Hon torkar händerna på en handduk och blinkar till mig. Hon har redan börjat gå tillbaka till stolen där jag ska klippas och hon skriker för att överrösta alla hårfönar. Jag går bakom med blött hår, en jagärhosfrisörenochseränsålängeutsomskit-look, röda kinder och obehagskänslor.

– Njaaee…

– Sen är livet sej aldrig mer likt vettu så man ska tänka igenom det noga.

– Jo det är klart. Men det är nog inget man ångrar ändå.

– JOOOO, jag känner FLEEERA SOM GÖR DET!

– Jaså, oj då, jaha…

– Du vet man känner ju inte varandra förrän efter två år ungefär.

– Njaae, inte första året i alla fall. Mina föräldrar skaffade dock mig efter bara tre månader och det gick ju bra det med.

Jag försöker mig på ett skratt men hon registrerar det inte.

– Ja men är dom fortfarande gifta då?

– Nä, i och för sej inte men…

– Nä du SEEEER, det är inte bara att skaffa. Det påverkar livet OERHÖÖÖÖÖRT och det förstör förhållanden och man kan ju aldrig mer jobba heltid sen för då blir man UTBRÄÄÄÄÄND!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hos frisören

 1. Sommarkatten skriver:

  Själv så frågar jag inte längre, tycker inte det är ok. Finns så många som inte kan få barn, varför göra det värre.. Vissa vill ju inte heller å ska inte behöva förklara varför. Min chef sa när jag berättade att jag var gravid: ”Många som frågat mig om inte du ska skaffa barn snart, jag har alltid svarat att jag inte vet, hon kanske inte kan eller vill sa han å jag har aldrig tänkt tanken på att fråga dig heller, har inte med det att göra. ” I like my Boss!

 2. akiiami skriver:

  Bra boss! Och även om man vill ha så vill man ju inte prata om det förrän det händer. Ifall det inte händer eller om det skulle va så att det händer och sen antihänder. Vad som helst kan hända.

 3. akiiami skriver:

  OCH vet du vad jag kom på mer Sommarkatten! Det blir ju roligare att berätta ifall man inte fått en massa frågor om det innan.

  • Sommarkatten skriver:

   Mhm, om man hinner berätta..innan alla börjar undra: varför dricker inte du då..? Det ska man heller inte behöva svara på

 4. jenniestexter skriver:

  Jag gillar inte heller den frågan. Är också över 30 och har ett ganska nytt förhållande. Alla frågar.
  Jag hatar det. Jag kanske inte vill eller kan få barn. Plus att det inte är något som man diskuterar efter att man varit tillsammans i 6 månader.

  • akiiami skriver:

   ÅÅh vad synd det är att det ska vara så! Det är väl egentligen bara välment men blir ju inget annat än stress och ett snokande i någon annans privata. Även om man försöker är det ju högst privat och nåt man bara vill dela med sin partner. Kan jag tänka mej 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s