Mitt bästa köp

Nu ska jag berätta för er om mitt bästa köp. Ni som känner mig tänker förmodligen att jag kommer att skriva om ett par skor eller en väska nu. Ni som inte känner mig men läser bloggen tänker kanske samma sak eller att det handlar om min lägenhet. Fel fel fel fel fel.

Mitt bästa köp kostade 5500 kronor. Jättedyrt trots paketpriserbjudandet. För pengarna fick jag 10 terapisessioner på Samtalshuset vid Odenplan. Det är den absolut bästa investering jag någonsin gjort. Ingen tvekan.

Jag grät mig igenom de tre första gångerna. Tårarna rann oavbrutet i 60 minuter. Gånger tre. Kleenexasken stod på bordet redan när jag klev in genom dörren. Hon visste. Min terapeut som har varit helt oslagbar. Jag har såklart hjälpt till. Öppnat mig. Varit hundra procent ärlig. Gett mig in i det helhjärtat trots att det bitvis varit galet jobbigt. Dryftat allt. Hjärnspöken, rädslor och så min ångest. Min ångest som jag inte tidigare vetat vad det varit. Som jag inte förrän de senaste månaderna förstått hur den fungerar. Man pratar inte om ångest. Jo, man skämtar om den. Missbrukar ordet. Det får man. Men det är också bra att prata om riktigt ångest. Vad det är. För vanligt är det. Det säger min terapeut. Vanligt är också att man dövar den. Med sprit, med knark, med sex, med spel, med mat. Med vad som helst som finns tillgängligt ibland. Allt för att få det där monstret som klöser inombords att lugna sig. Jag var i helvetet i vintras. Det blev en het semester, flera veckor lång. Jag hade oerhörd ångest. Vaknade med den. Somnade med den. En sådan panik. Den som inte upplevt fattar inte. Det går inte att förstå. Förutom monstret har jag hemsökts av hjärnspöken. En hel armé. Vita lakan överallt. Tankar som i ett friskt tillstånd ter sig helt sjuka. Jag har aldrig varit suicidal men jag förstår tankarna för i mina jobbigaste stunder har jag tänkt att om det fortsätter kännas som det gör så går det inte leva.

Jag har hittat strategier. För mig fungerar två saker. Jag brukar antingen gå ut och gå eller springa eller träffa en kompis. Inte för att prata. Bara för att vara. Med någon. Ha sällskap. Inte vara ensam. Min teraput säger att det är jättebra med strategier men att det tar oerhört mycket energi. Att det är bra att kunna vila i det onda ibland. Att vara ensam hemma utan att fly. Att vara i det som gör så oerhört ont. Det är mitt nästa mål. Att kunna använda det som en strategi. Att inte vara rädd för monstret. Inte nödväntigtvis bjuda det på kaffe men heller inte kasta ut det. Låta det vara bara. Titta på det. Vänta tills det går.

Idag har jag varit på mitt åttonde besök. Två gånger kvar. Jag fick höra att jag gjort en otrolig resa hos henne. Min terapeut sa att hon sällan träffar så ärliga klienter. Att hon sett att jag gjort mitt allra yttersta för att hjälpa mig själv. Att jag lyckats med bravur. Just här. Just nu. Det känns obeskrivligt bra.

Terapi. Mina varmaste rekommendationer.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bästa köp

  1. brunmanchester skriver:

    PT för själen. Fy fan vad bra. Slår gymvarianten. Alla gånger.

  2. Björn skriver:

    Det är det bästa som finns. Iaf när det är över. Jag är så glad du gjorde det 🙂 Jag älskart! Som balsam för själen. bästa investeringen. Tycker det när något alla borde få för skattepengar typ var tioende år för att städa upp lite.
    Det bästa är just att kunna vara i det och inte fly. Satans jobbigt men jävligt skönt och en vinst rikare efteråt 🙂

    Mera terapi åt folket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s