Städa städa varje fredag

Ni vet när man behöver städa och väntat lite för länge. När man börjat strunta i allt. Gruset i hallen som fastnar under de bara fotsulorna torkar man av på mattan så att man inte drar runt det i hela lägenheten. Man spiller lite kaffepulver på golvet och man bara sop sop med foten. Man äter knäckemacka i soffan och struntar i att huka över vardagsrumsbordet så att smulorna rasar ner på golvet likt ett jordskred i miniatyr. Sedan städar man och efteråt bara ÅÅÅHHHHHH NEEEEEEEEEEEJ ett gruskorn på 1×1 mm! Det måste jag plocka upp och naturligtvis slänga i sopen. Och så njuter man av det rena och fina tills det tippar över smutsgränsen igen. Runt runt går den. Städcirkeln.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Städa städa varje fredag

 1. foxy rävster skriver:

  Just så! Åååh vad jag känner igen mig! Och tänk vilka nya dimensioner processen får när man har barn… Många små gruskorn att plocka och ondgöra sig över, barnen får ta av ytterkläder i trapphuset eller kanske redan på gården för att minimera skräp. Sitta och äta över diskbänken, men inget som smular eller spiller. Kanske banan. Låta bli att dra fram leksaker att leka med, kanske gå i maklig takt i hallen… Men när det har tippat över! Gosse vilka nivåer man kan sjunka till!! Man bokstavligen vadar i grus, snytpapper, gamla blöjor, smutstvätt, reklamblad, skulpturer av trolldeg, russin, damm, skridskor, saftspill, mer grus, legobitar, mer smutstvätt, torra blad från krukväxter, halvätna kaviarmackor, gammal clementin, yoghurtkladd, grus och gosedjur.

  • akiiami skriver:

   Jag kan bara föreställa mig. Nog jobbigt det hela när man har sambo och noll barn. Impulsen att sträcka ut handen och flytta, torka, fixa. Måste man. Jobba. Med.

 2. foxy rävster skriver:

  När vi började jobba igen efter senaste föräldraledigheten fick vi smått panik över hur svårt det var att hålla efter, och övervägde på allvar att leja städhjälp. Vi gjorde inte det utan har istället givit efter och accepterar en tidigare oanad sunkighet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s