I huvudet på en nattuggla

Vänner. Jag kan inte sova. Jag är pigg. Tänker. Gör upp planer. Fnissar inombords. Idag jobbade jag över. Satt kvar till halv sju. Sjöng högt till Melissa Horn och Sister Hazel och konstruerade engelskuppgifter och ett prov. Var beredd på att vaktmästaren när som helst skulle dyka upp ur mörkret för att larma och undra vem som satt och sjöng för full hals men han kom aldrig.

Har energi som en galen. Har också mycket kärlek att ge bort. Som bara ligger därinne och skräpar. Öste ur mig lite innan jag gick från jobbet. Berömde min chef för ett bra enhetsmöte. Skrev lappar till alla i mitt arbetsrum. På rosa post-its. Så att deras fredag börjar med lite love bombing. Hoppas de gillar’t och inte funderar på min psykiska hälsa.

Höll kurs idag. För mina kollegor. Kan inte säga i vad för då kanske min högst konfidentiella identitet röjs så att jag måste sluta blogga. Jag vill inte sluta blogga. Det är kul. Speciellt när ni kommenterar. Då är det extra kul. Annars känns det lite som att prata med sig själv. Inte för att det är det sämsta.

Kursen i alla fall. En av kollegorna har Asperger. Ingen tvekan om det. Denne var med på kursen. Ställde trettiotvå märkliga frågor. Fastnade. Filosoferade på Aspergervis. Tur att man tränat på ett gäng elever under årens lopp. Och skapat sitt eget kylskåp. Förståelse underlättar. Egna erfarenheter.

Dagen i övrigt. Blandad kompott. Lektioner i både åttan och nian. Fina elevredovisningar. Plötslig nervositet hos vissa. En nervositet jag inte sett förut. Kanske är det kärlek i luften. Då kan det bli sådär. 

Någon annans elev gick bärsärk. Gör det ibland. Jag förskonades. Glad för det är jag. Det tar mycket energi, bärsärk. Energi som man kan lägga på annat. Kärlek till exempel.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s