TYST i kyrkan!

Gustav Vasa kyrka. Lucia. Ett försök till fridfull julstämning i detta regniga Stockholm. Tyst och lugnt. Skoja bara. Inte ett dugg jävla tyst och lugnt eftersom arton småbarn vill ha skrikfest och deras icke tänkande föräldrar tycker att de får det. Det där snacket om att alla får plats i Guds hus. Fel fel fel fel fel. Gud vill definitivt inte att det skriks så att hans ord inte når ut. Då skulle till och med han tappa humöret. FÖR HELVETE! skulle han ryta. Klia sig i skägget. Ångra de hårda orden. Men mena dem. Barn som skriker sådär när normaltysta människor vill få julstämning borde antingen bäras ut eller möjligtvis redan ligga hemma och sova eftersom klockan är halv åtta och de med största sannolikhet hetsats hela dagen i diverse ljusövningar som deras föräldrar ivrigt fotograferat. Det kan också finnas en möjlighet att de allra yngsta gråtarna gråter av pur rädsla då de utan förvarning utsätts för mörker och stor folkmassa, ett gigantiskt ekande stenhus och människor som sjunger starkt däri, dessutom med sådana där fiskmunnar som körsångare tenderar att lägga sig till med. Barn som gråter. Länge. Fifan vad det stör.

Om jag gifter mig kommer jag att ha barnförbud. Strikt. Jag kommer att stå i dörren på samma sätt som Fadde gjorde på Spy Bar under sina glansdagar. Göra stopp med hela handen och peka på gästlistan i min vita skrud. Jag menar varje ord. Hata mig gärna.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till TYST i kyrkan!

 1. Sommarkatten skriver:

  Ser fram emot den dagen, undra vad man ska ha på sig..du lovar väl å skicka inbjudan i god tid.. Vill inte råka ut för att få sitta mittemot en tjej i likadan klänning igen..

  • akiiami skriver:

   Sommarkatten, bara du inte har lika klänning som jag så… 😛
   Lovar att inbjudan kommer i god tid, i tiodubbel A4-storlek med glitter förmodligen.

 2. Sommarkatten skriver:

  Me like. Jag klär inte i vitt, så du behöver inte oroa dig 🙂

 3. Ms Skild skriver:

  Jag har barn. Jag har varit på bröllop där barn inte är välkomna (inkl mitt eget). Och jag tycker det är självklart att man inte har med barnen. Och har man det sitter man så nära utgången man kan och störtar ut om barnet tar ton. Tycker man som förälder att jamen vadå då får ju inte jag vara med. Ja då kanske man skulle ha tänkt på det innan och skaffat barnvakt. Tycker jag.

  • akiiami skriver:

   Skönt att höra. Lite tabubelagt att tycka om barn när man inte har barn. Jag gillar barn. Har valt att jobba med äldre varianter dock. Småbarn som skriker. Svårt. Mycket svårt. Hur tänker föräldrarna?

 4. hemvändarn skriver:

  Tror mig skönja den lite mer preussiska ådran av dig…. snart står du under fläkten 😉 håller med dig. Kan första att man är stolt och vill att barnen ska följa överallt, men…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s