Måndagsexemplar

Dagen. Börjar två och en halv timme efter utsatt tid. Vaknar. Det känns konstigt direkt. Ni vet. Man bara vet. Tittar på mobilen. 9.32. Skriker fan och flyger upp. Skriver ett gruppsms till min chef och till min kollega. Läser det senare. Ser att det börjar med tre Jesus. Det ser roligt ut. Tänker jag på Jesus det första jag gör när jag vaknar? Jag måste vara en fin människa. Klär på mig. Sedan tre saker. Mina prioriteringar uppenbarligen. Deo. Krämrouge. Hallon. Deo är ett måste, krämrouge är för själen och hallon för att inte gå ner på svält. Det händer mig så lätt.

Till jobbet. Jag är där 10.10. Personligt rekord. Chefen vill säga ett par ord. Jag vet redan vilka. Straffet för min ärlighet. Avdrag på lönen. Jag väljer, min reaktion och mitt vanligtvis heta temperament till trots, den fina goda älskvärda vägen och ler och säger Jamenvisst! Antar att Jesus skulle ha gjort detsamma.

Nästanglömmer ett möte med rektorn som jag ska författa en pedagogisk utredning med. Blir på gott humör när jag märker att jag är mycket smartare.

– Jag borde vara rektor och du få löneavdrag! skriker jag inte utan formulerar tjusiga meningar som han skriver ner innan jag svischar vidare. 

Den här dagen. Ett riktigt måndagsexemplar. Som vänder. Och blir toppen. Har en riktig kanonlektion. Sjuor. Så roliga trots obefintlig koncentration.

– Satt du på buss 117 häromdagen? frågar en.

– Nej, det gjorde jag inte.

– Säker?

– Hundra.

– Okej, jag tyckte precis att det var ditt skratt men jag kanske hörde fel. Ibland hör man ju sådant man vill höra du vet, säger han uppspelt.

Fina fina ungar.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s