Klotter

Idag hade min enhet på jobbet möte. Jag klottrade. Hjärtan och blommor med spetsiga blad. Sedan skrev jag mitt förnamn på en massa olika sätt. Mest med skrivstil. Dessa tre motiv klottrar jag på jobbmöten ibland. Som av en händelse skriver Aftonbladet om klotter idag.

Sådan är du om du klottrar…

 Ansikten

Ett vackert ansikte antyder att klottraren ser gott i andra människor. Tecknar man däremot fula ansikten kan det betyda att man är misstrogen mot andra.

Komiska ansikten kan avslöja en önskan att få uppmärksamhet och stå i centrum. Barnsligt klottrade ansikten antyder en behövande person.

Att teckna profiler kan indikera att en person är introvert.

Schackbräden

Den som klottar svartvita schackbräden är troligen tålmodig och uthållig. Kanske väger man olika alternativ i en knepig situation?

Det är också favoritklottret för personer som tenderar att få humörsvängningar.

 Blommor

Mjuka, runda blomblad runt en cirkelformad mitt antyder en älskvärd familjekär person. Om blommans mitt är en cirkel men blombladen är spetsiga döljer personen troligen ett varmt hjärta bakom en stingslig försvarsinställd yta.

Om man klottrar en bukett med utslagna blommor kan det betyda att man är social. Tecknar man blommor med slokande knoppar indikerar det att man är tyngd av oro.

 Intrikata mönster

Röriga och detaljerade klotter är ofta ritade av personer med tvångsmässig natur, som helt enkelt inte kan släppa sina ambitioner eller nära och kära. Denna typ av klottrande är ofta vanlig bland extremt introverta.

 Fjärilar

Flyktiga och romantiska fjärilar, fåglar och bin antyder att klottraren inte vill bli bunden, eller överhopad av svåra uppgifter och problem.

 Pilar

En bestämd person med ett specifikt mål i sikte klottrar gärna pilar som undermedvetet siktar mot målet. Om pilen är skarp och kantig är målet troligen något viktigt – kanske ett jobb som behöver sökas. Om den är mer flytande, och utsirad, är det troligt att målet är en hjärtesak.

 Hjärtan

Uppenbart en romantisk klottrare. Att rita hjärtan kan betyda att man är kär i kärleken.

Trappor och stegar

Teckningar av trappor och stegar indikerar ambition och villighet att arbeta metodiskt uppför livets stege.

 Båtar och flygplan

Att klottra någon form av transportmedel indikerar ofta en önskan att fly från en situation.

 Namn eller initialer

Att klottra sitt namn eller initialer är vanligt för dem som njuter av att vara i centrum och få uppmärksamhet.

Tonåringar klottrar ofta bara sitt förnamn eller initialen till sitt efternamn – något som indikerar en önskan att bryta sig loss från familjen och göra sin egen grej.

Att klottra någon annans namn visar att den personen finns i ens tankar – kanske romantiskt eller för att de visar på ett problem som man behöver ta itu med.

 Hus

Detta vanliga klotter är tecken på ett behov av trygghet. Ett fint tecknat hus antyder ett tryggt hemliv, en stökigare teckning, eller ett hus utan fönster, indikerar ett olyckligt hemliv. Ett hus som avbildas ensamt på en kulle kan betyda att du känner dig isolerad och ensam.

 Spindelnät

Detta kan symbolisera en känsla av att vara fångad – eller längtan efter att locka någon in i en specifik situation eller relation.

 Stjärnor

Stjärnor tecknas ofta av ambitiösa personer. Många små stjärnor indikerar optimism. En enda stor stjärna visar på ett klart mål i sikte. Prydliga likformiga stjärnor är tecken på bra mentalt fokus, medan asymmetriska stjärnor visar en energisk personlighet.

 Fyrkanter eller boxar

Att rita en fyrkant visar att du vill ha kontroll över en situation; att du tänker igenom ett problem.

Om dina fyrkanter utvecklas till kuber eller boxar är det troligt att du är en mycket effektiv och analytisk person som klarar av svåra situationer utan krångel.

 Sicksackmönster

Det här är särskilt vanligt klotter och visar energiskt tänkande och en önskan att komma vidare med saker.

 Streckgubbar

Vanligt klotter av mycket framgångsrika personer är enkla streckgubbar. De visar en person som har kontroll på sina känslor och fokuserade på sina mål i livet.

Källa: Daily Mails nätupplaga

Herregud. Det stämmer ruggigt bra på mig. Varmt hjärta bakom en stingslig försvarsinställd yta. Stämmer nog bra just i mötessituationer då jag brukar känna irritation. Över hur de leds. Över att det går för långsamt. Över beslut från högre nivå som fattats över huvudet på oss som jobbar på golvet. Kär i kärleken. Kanske. Gillar kärlek i alla fall. Och så förnamnet. Vara i centrum och få uppmärksamhet. Stämmer nog det. Och så den där önskan att bryta sig loss från familjen och göra sin egen grej. Been there. Done that. Inte på grund av familjen utan för att jag alltid velat klara mig själv. Strävat efter självständighet. Always have.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s