Normalbegåvade

Grotescos sketch Bögarnas fel utreds för hets mot folkgrupp. Väntat. Michael Lindgren från Grotesco uttalar sig: ”Den normalbegåvade kan knappast missförstå var udden ligger.”

Normalbegåvade står inte heller asförbannade utanför Söderstadion för att ställa Bajenspelare och tränare till svars för att de förlorat en fotbollsmatch, oavsett om Allsvenskan hänger på gärdsgår’n eller inte.

Det är mycket normalbegåvade inte gör. Och jag tycker att det är så in i helvete sorgligt att det finns så många som inte tillhör den skaran här i världen. Sorgligt är vad det är.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Normalbegåvade

 1. Fisken skriver:

  Jag håller med dig! Samtidigt så gör min hjärna en tankevurpa varje gång som jag hör ordet ”normal”. Vad är det? HBTQ kämpar ju mot helt riktigt mot ”Hetronormen”, eller hur?
  Hetronorm…Den normala hetrostandarden.
  Men jag då?
  Jag är vit och man. Hetrosexuell. Jag är medelålders, medelklass och jag bor i en medelstor stad i mellansverige. Jag har två barn, hus och sambo och jag har gymnasieutbildning och kvällskurser i mitt bagage.
  ÄR jag inte normen då? Är det MIG de kämpar mot?
  Om jag är normen. Betyder det då att jag statistiskt också är normalbegåvad?
  Eller vad BETYDER normalbegåvad egentligen?

  Intressant blogg du har. Jag hittade hit via anneliten.

  • akiiami skriver:

   Kul med en ny läsare, välkommen! I en finfin värld skulle vi inte strida så mycket emot utan för att förändra synen på normen och alla rädslor som finns. Tycker jag. Och att man är normen vad den nu månne vara betyder tyvärr inte att man är normalbegåvad men jag gissar att du är det eftersom du reagerar och visar eftertanke 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s